De stoffen van TentPro en haar Easy up tenten van E-Z UP® voldoen aan of overtreffen de minimumvereisten van een of meer van de volgende brandveiligheidsnormen:

  • CPAI-84
  • NFPA-701
  • California State Fire Marshal, Title 19, Subchapter 1, Article 4 section 332 (a) (2).
  • CAN/ULC-S109 National Standard of Canada, Flame Tests of Flame-Resistant Fabrics and Films
  • DIN 4102-1 Klasse B1 van de Duitse brandtestspecificatie
  • EN 13501-1 Classificatie B-s1, d0 Europese brandtest

CPAI-84

Deze spannende feitjes laten je versteld staan: Luifels, speeltenten, kampeertenten, ijsvistenten en zelfs stoffen gordijnhuizen vallen allemaal onder de categorie draagbare tijdelijke beschuttingen of constructies. Maar wist je dat er een norm bestaat over de ontvlambaarheid van deze recreatietenten? De CPAI-84-norm is ontwikkeld door de Industrial Fabrics Association International en heeft als doel mensen te beschermen tegen de elementen. Nu weet je waarom je tent niet zomaar in de fik vliegt tijdens je avontuurlijke kampeertripje.

Als het gaat om koken in de buitenlucht, is veiligheid absoluut essentieel. Grote outdoor keukens die door horecabedrijven worden gebruikt, moeten voldoen aan strikte brandveiligheidsnormen om personeel en gasten te beschermen. Het is dus belangrijk dat deze kooktenten voldoen aan de juiste veiligheidsvoorschriften zoals CPAI-84. U kunt koken met gemoedsrust wetende dat uw buitenkeuken veilig is voor iedereen!

Het is geen geheim dat brandwerendheidsnormen voor textiel complex zijn. Dit kan leiden tot problemen bij het naleven ervan. Gelukkig biedt de NFPA een nationale norm genaamd NFPA 701, die testmethoden biedt om de vlamverspreiding van verschillende soorten textiel te evalueren onder specifieke brandtestomstandigheden. Ondertussen heeft de Industrial Fabrics Association International de CPAI-84 norm vastgesteld voor de ontvlambaarheid van professionele- en recreatietenten. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we veilig blijven in slechts een paar teststappen.

De CPAI 84-norm is een belangrijke maatstaf voor de brandbaarheid van materialen gebruikt in tentconstructies. Tijdens de test wordt gekeken naar de kolenlengte en het massaverlies na de vlam, om te bepalen of het materiaal aan de norm voldoet. Het interessante is dat de CPAI 84-standaard niet probeert te bepalen of een stof vlamvertragend is, wat anders is dan de NFPA 701-certificering. Het dekt specifiek het bekleding- en wand- en bovenmateriaal van tenten. Dus als je op zoek bent naar veilige tenten voor je volgende kampeertrip, kijk dan of ze voldoen aan de belangrijke CPAI 84-norm.

Section 2

Lege sectie. Bewerk pagina om inhoud hier toe te voegen.